Over ons en onze mondkapjes

Wie zijn de personen achter MDK Tech? Waarom zijn wij de Nederlandse importeur van Portugese mondkapjes geworden? En wat is er zo bijzonder aan ‘onze’ mondkapjes?

Op deze pagina geven we je alle antwoorden.

Wie zijn wij?

MDK Tech is een Nederlandse handelsonderneming. Mijn naam is Michael de Kloe, eigenaar van dit bedrijf.

Ik heb jarenlang in Portugal gewoond, en kom er nog steeds regelmatig. Uiteraard heb ik daar een netwerk van vrienden en kennissen opgebouwd.

Toen in Nederland de coronacrisis én de discussie rond mondkapjes losbarstte, kreeg ik een bericht uit Portugal. Eén van mijn kennissen wees me op het mondkapje van Ad-Tech.

Een mondkapje dat liet zien dat het standpunt van het RIVM – dat mondkapjes voor consumenten geen échte bescherming bieden – zeker niet voor alle mondkapjes geldt.

Ik werd zo enthousiast – en raakte zó overtuigd – dat ik besloot om de Nederlandse importeur voor het Ad-Tech mondkapje te worden. Hieronder hoop ik je net zo enthousiast te maken als ikzelf nog steeds ben.

Onze mondkapjes

Wij durven te beweren dat het Ad-Tech mondkapje het beste op de markt is voor de ‘gewone’ consument. Dat baseren we op de manier waarop het tot stand kwam, de werking en het wetenschappelijke bewijs dat er inmiddels is.

Waar komen de mondkapjes vandaan?

Onze mondkapjes zijn ontwikkeld en worden geproduceerd in Portugal. Het initiatief werd genomen door de textielfabrieken, die stil kwamen te staan door de crisis.

De Portugese regering keurde het initiatief goed, maar dan moesten ze wel een mondkapje maken dat écht bescherming biedt tegen virussen en bacteriën. Anders gezegd: een mondkapje van medische kwaliteit. En de gebruiker moest er goed door kunnen ademen.

We kunnen alvast verklappen: aan die voorwaarden is voldaan door de fabrikant, die zich inmiddels Ad-Tech noemde.

Wat is er zo uniek aan?

Ons mondkapje is uniek om de volgende redenen:

 • Ontwikkeld door wetenschappers
  Het is het enige mondkapje dat gemaakt is in samenwerking met 2 universiteiten, gespecialiseerd in nanotechnologie en moleculaire geneeskunde.
 • Gaat corona letterlijk te lijf
  Het is het eerste mondkapje dat het coronavirus niet alleen tegenhoudt met een filter, maar óók daadwerkelijk onschadelijk maakt (zie ook hieronder).
 • Onderzocht, bewezen en gecertificeerd
  Van geen enkel ander consumentenmondkapje is de werking zo onderzocht, bewezen en gecertificeerd (zie ook hieronder).
 • Herbruikbaar en afbreekbaar
  Het mondkapje is zo duurzaam mogelijk geproduceerd: tot 50x was- en herbruikbaar, van een stof die biologisch afbreekbaar is, en zonder giftige stoffen of zware metalen.
 • Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen
  Onze mondkapjes zijn ook verkrijgbaar als turtleneck of hoodie. En we hebben een speciale uitvoering voor jonge kinderen.

Werking

Onze mondkapjes bieden je 4 lagen van bescherming:

 1. Waterafstotende buitenlaag
  De waterafstotende buitenlaag houdt druppeltjes met het virus (de zogenaamde ‘aerosolen’) en bacteriën tegen. Deze laag is van dezelfde kwaliteit als medische mondkapjes.
 2. Virusdodende binnenlaag
  De virusdodende binnenlaag doodt het virus, zonder giftige stoffen of metalen. Deze werking is bewezen!
 3. Filterlaag
  Komt het virus tóch door de buitenste waterafstotende en virusdodende lagen? Dan houdt de filterlaag (eveneens bewezen) 95% van de virusdeeltjes tegen.
 4. Vochtregulerende laag
  De laatste vochtregulerende laag zorgt ervoor dat jij zo comfortabel mogelijk kan ademen onder het masker. En dat de binnenkant en je huid niet klammig worden.

Deze 4 lagen samen geven je 99% bescherming tegen virussen en bacteriën. Dus óók tegen het virus dat Covid-19 veroorzaakt.

Certificering

Alle onderzoeken hebben ook geleid tot certificering. Ons mondkapje heeft er maar liefst 8. Hieronder staan ze op een rij.

CertificaatOmschrijving
Bewezen géén schadelijke producten of stoffen

Dit certificaat bevestigt dat er absoluut geen schadelijke producten of stoffen in het mondkapje verwerkt zijn. Er zijn 4 klassen van dit certificaat: hoe dichter het product op de huid zit, hoe strenger de eisen zijn. Voor een mondkapje gelden dus de strengste eisen, en dat van ons voldoet daaraan.

Oeko-Tex 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. Het is erop gericht om schadelijke stoffen in textiel zo veel mogelijk te beperken. Het label wordt beheerd door de International Oeko-Tex Association
Houdt bewezen 95% van de virusdeeltjes tegen
3 certificaten bewijzen dat het AdTech-mondkapje:
• 95% van de virusdeeltjes tegenhoudt in de filterlaag
• Dat je er goed door kunt ademen wanneer je het draagt
• Dat de werking tot 50 wasbeurten behouden blijft

De certificaten zijn uitgegeven door:
CITEVE in Portugal. Deze organisatie is al sinds 1989 actief als technologische partner in de textiel- en kledingsector.
Equilibrium Portugal. Dit is een laboratorium, dat zich inzet om wereldwijd problemen op het gebied van Leefmilieu en Volksgezondheid op te lossen.
DGE France. Dit is de Franse Kamer van Koophandel. De testen zijn uitgevoerd door het belangrijkste Franse instituut voor kwaliteitsonderzoek naar textiel en kleding: het IFTH
Maakt bewezen het SARS-CoV-2-virus 99% onschadelijk

Ons AdTech-mondkapje doorstond alle tests van het João Lobo Antunes Instituut voor Moleculaire Geneeskunde (IMM). Daarmee is het het eerste textiele gezichtsmasker dat het virus dat COVID-19 veroorzaakt, onschadelijk maakt. Tot 50 wasbeurten, volgens de internationale norm ISO184:2019.
Overige certificaten

Bovenstaande certificaten zijn de belangrijkste wat betreft de werking van het mondkapje.

Hieronder noemen we de overige certificaten, die onder andere de duurzaamheid van ons product bevestigen

 

Mondkapjes bestellen

De coronapandemie is nog niet voorbij. Ons motto is: #zorgvoorelkaar. Daarom hebben we onze mondkapjes blijvend in prijs verlaagd.

Daarnaast krijg je korting vanaf 3 stuks, en is de verzending gratis vanaf 5 stuks.

Al onze producten zijn ruim op voorraad. Bestel je vóór 17.30u? Dan heb je ze morgen in huis.

TOP